Cacao Diamante Review

Weer een uitbreiding voor Cacao? Zeker. Na Chocolatl gaan we nu aan de edelstenen, putten we kracht uit de levensboom en proberen we een keizer te behagen.

Welke keizer? In het oerwoud? Echt?

Deze module is vrij eenvoudig. Er is een keizer in het spel, een gouden meeple, en die begint op een markt. Elke keer als je een stamledentegel aanlegt in de rij of kolom van de keizer, dan krijg je een muntje en verplaats je de keizer naar de zojuist geplaatste stamtegel. Staat de keizer aan het begin van jouw beurt nog steeds op jouw tegel, dan krijg weer een muntje.

Deze module is best leuk. Eenvoudig qua regels, maar wel weer iets extra’s om voor te spelen en iets extra’s om punten mee te scoren.

Dan gaan we naar levensboom. Deze werkt wel grappig. Deze boom geeft een munt voor elk stamlid van jou die eraan grenst. Dat is niets nieuws. Dat klokt, het grappige is ook dat het drie munten geeft als je er een stamledentegel aan legt met een zijde met geen enkel stamlid erop. De levensboom houdt heel erg van rust. Een momentje voor zichzelf.

De laatste module is dan eindelijk de diamanten module. Er bestaan edelstenen mijnen en hier worden, als je verschijnen, willekeurig zes edelstenen op gelegd. De stenen zijn rood, groen, wit of blauw. Door je mannetjes eromheen te plaatsen kun je die stenen bemachtigen. Als je stenen hebt van vier verschillende kleuren, dan moet je die afleggen en dan krijg je een beloning. Je mag dan een masker pakken. Die zijn punten waard. Eerst moet de minst waardevolle maskers de deur uit, daarna zijn ze elke keer wat beter.

Deze module is ook wel leuk. Je krijgt altijd wel iets, zelfs de overgebleven edelstenen zijn een punt waard, maar je kunt wel wat spelen met wanneer je een set compleet maakt. Wacht je langer, dan bestaat de kans dat jouw set van vier stenen meer punten waard is. Wacht je te lang, dan bestaat de kans dat je jouw set van vier niet meer compleet krijgt.

Verder zijn er nog een aantal nieuwe stamleden tegels aan het spel toegevoegd met een andere verdeling van mannetjes. Hiermee kun je, naast dat het je de mogelijkheid geeft om elk spel met andere tegels te spelen, er voor kiezen om het spel langer te laten duren. Meer stamledentegels betekent meer acties die je uit kunt voeren. Het spel duurt dan wat langer natuurlijk, maar ook weer niet zoveel langer. Prima extraatje.

Zoals je wellicht kunt aanvullen vind ik de Diamante uitbreiding in zijn geheel leuker dan Chocolatl. Daar zat nog een module in die ik totaal niet boeiend vond, in Diamante zit eigenlijk niets wat mijn kan bekoren. De modules geven je vooral meer manieren om te scoren, zonder dat het spel moeilijker wordt. Dit was met het toevoegen van chocola aan het spel wel een beetje het geval. Een aanrader dus, voor de fans van Cacao.


x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security