IJshart Boek Recensie

IJshart

IJshart gaat over een jongen, genaamd Ash. Hij is een doodnormale jongen, voor zover je een wees dat door te zingen kan communiceren met monsters in een wereld van sneeuw en ijs normaal zou kunnen noemen.

Het boek, geschreven en geïllustreerd door Jamie Littler, of eigenlijk de hele serie vertelt het verhaal van een jongen die iets bijzonders kan, namelijk liedweven, maar nog niet weet waarom hij dit kan en hoe het precies werkt allemaal. Zijn ouders zijn weg en hij weet niet waar ze zijn en of ze wel in leven zijn. Dat al lastig genoeg voor zo’n jongen, maar dan is de hele wereld ook nog eens liever een Liedwever kwijt dan rijk.

Bijna de hele wereld dan, want op een dag komt een slee de wereld van Ash binnen glijden en daarop zitten allerlei kleurrijke karakters die het wat beter met hem voor hebben. Of niet?

Ash stapt op de IJshart en dan begint het avontuur. Een avontuur dat heerlijk weg leest. De wereld is fantastisch. Dit komt mede door de leuke illustraties in het boek. De karakters zijn leuk bedacht, van een Yeti-strijder, tot een walrus-kapitein tot een pittige jonge tante met een flink accent. En het verhaal is spannend vanaf het begin.

Waar zijn de ouders van Ash? Hoe werkt de magie van het liedweven? Zijn de goederiken wel zo goed en de slechteriken wel zo slecht? Je hebt als lezer, samen met Ash, heel veel vragen aan het begin van het boek en naast dat er een aantal worden beantwoord, komen er ook een aantal bij. Je kan gelijk door naar deel twee.

IJshart is een spannend mysterie waar je zo doorheen vliegt, of glijdt.

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security